Προσοχή! Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Εργαστήριο πιστοποίησης διαμαντιών FaCad'oro

29/10/2016
από _ Administrator
Facadoro Κοσμήματα Shop Online
Ξενάγηση στο εργαστήριο πιστοποίησης και επεξεργασίας διαμαντιών της FaCad'oro

Είναι γνωστό ότι η FaCad'oro είναι από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα με καθετοποιημένη μονάδα σχεδίασης και παραγωγής κοσμημάτων. Εκτός όμως από την κατασκευή, η εταιρία έδωσε από το ξεκίνημά της υψηλή προτεραιότητα και στην πιστοποίηση των πολύτιμων λίθων που χρησιμοποιεί.

Διαθέτοντας έναν από τους λίγους πιστοποιημένους κατά GIA ειδικούς (*) στην Ελλάδα, διαθέτει και πιστοποιημένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει προσεκτικά και πιστοποιεί κάθε διαμάντι και πολύτιμο λίθο, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια για κάθε κόσμημα που φέρνει την σφραγίδα FaCad'oro.

Αρχικά, κάθε διαμάντι εξετάζεται από ειδικό μικροσκόπιο ώστε να γίνει η κατάταξή του με βάση την καθαρότητα και το χρώμα του (διαβάστε περισσότερα εδώ για τα χαρακτηριστικά των διαμαντιών).

Στην συνέχεια γίνεται η μέτρηση του μεγέθους τους και ο προσδιορισμός των καρατιών (ct) με όργανα που παρέχει η GIA.

Τέλος, γίνεται από χέρια ειδικών (καρφωτές) και με ειδικά εργαλεία η τοποθέτηση των διαμαντιών στα κοσμήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από πριν ώστε να παίρνουν διαμάντια συγκεκριμένων καρατιών (εδώ βλέπουμε την τοποθέτηση των διαμαντιών σε ένα μονόπετρο δαχτυλίδι FaCad'oro).

Το κόσμημά σας είναι πλέον έτοιμο για να το χαίρεστε μια ζωή, συνοδευόμενο πάντα από εγγύηση FaCad'oro.

(*: H GIA, Gemological Institute of America, είναι ο μοναδικός παγκόσμιος οργανισμός που παρέχει εκπαίδευση και πιστοποίηση σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε οτιδήποτε αφορά τα διαμάντια και ονομάζονται γεμολόγοι

http://www.gia.edu/
http://www.gia.edu/gem-encyclopedia)

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση
  Message Us