ΠΟΛΙΤΙΚΗ KAI ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα διέπει και αφορά την συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων που συλλέγονται κατά την χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας με την επωνυμία «GEMORO A.E.» και το διακριτικό τίτλο «FaCad'oro», που εδρεύει στο Ελληνικό Αττικής, οδός Διγενή Ακρίτα αρ. 8, έχει Α.Φ.Μ. 094184030 και Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά (εφεξής καλούμενη «Εταιρεία»), σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός» ή «GDPR»).

1.Προστασία Προσωπικών Δεδομένων- «GDPR»

Η Εταιρεία συλλέγει κατά τη χρήση της ιστοσελίδας και των μεμονωμένων εφαρμογών προσωπικά δεδομένα του χρήστη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επωνυμία και ΑΦΜ αν πρόκειται για εταιρεία) στον βαθμό που ο χρήστης δηλώνει αυτά τα προσωπικά δεδομένα μέσω της διαδικτυακής αγοράς προϊόντων της Εταιρείας ή εγγραφής στο Newsletter της Εταιρείας. Τα προσωπικά αυτά δεδομένα που παρέχει ο χρήστης χρησιμοποιούνται από την Εταιρεία για απάντηση αιτημάτων, για επικοινωνία μαζί του ή επεξεργασία και εκτέλεση των παραγγελιών του και ενημέρωσή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχετικά με τα νέα της Εταιρείας. Η Εταιρεία συλλέγει, επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται online μόνο για τους αναφερόμενους σκοπούς.

Η Εταιρεία μπορεί να ζητήσει προσωπικά δεδομένα του πελάτη, αν ο πελάτης έρθει σε επαφή μέσω της ιστοσελίδας με την Εξυπηρέτηση Πελατών της Εταιρείας και διαβιβάσει κατά την επικοινωνία προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα που συλλέγονται στα πλαίσια της Εξυπηρέτησης Πελατών αποθηκεύονται στην Εταιρεία και χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του αιτήματος του πελάτη.

Η Εταιρεία, μπορεί κατά διαστήματα, τα οποία δεν είναι εκ των προτέρων καθορισμένα, να παρακολουθεί ή να αναθεωρεί συζητήσεις, συνομιλίες, μηνύματα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό το οποίο διακινείται μέσω της ιστοσελίδας. Η Εταιρεία δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση και δεν έχει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ούτε για οποιοδήποτε σφάλμα, δυσφήμιση απλή ή συκοφαντική, εξύβριση, προσβολή προσωπικότητας, παράλειψη οποιουδήποτε είδους, βωμολοχία, διακίνηση πορνογραφικού υλικού, που τυχόν εμπεριέχεται στην Ιστοσελίδα ή αναμεταδίδεται καθ'οιονδήποτε τρόπο μέσω εφαρμογών της ιστοσελίδας (web chat κλπ).

Η Εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγονται για τους παρακάτω σκοπούς:

  • για να σας εγγράψουμε στον διαδικτυακό μας τόπο και να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες του (π.χ. η επεξεργασία αιτημάτων για πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας),
  • για την αξιολόγηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας (π.χ. υποβολή ερωτήσεων για τη γνώμη σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων πελατών),
  • για να μπορούμε να παρακολουθούμε, να επανεξετάσουμε και να βελτιώνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε,
  • για τη διατήρηση εσωτερικών αρχείων,
  • για να μπορούμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο οποιασδήποτε σύμβασης μαζί σας και για την εξυπηρέτησής σας για τη σύμβαση αυτή,
  • για να διεξάγουμε κληρώσεις, διαγωνισμούς και προωθητικές ενέργειες και
  • για να εκτελούμε τη σύμβασή μας με τρίτους συνεργάτες, για προϊόντα, υπηρεσίες ή συναλλαγές που έχετε ζητήσει.
  • Για αποστολή προϊόντων της εταιρείας μας

Δεν συλλέγουμε μεγαλύτερο αριθμό πληροφοριών από τον απαιτούμενο, ούτε πληροφορίες που δεν σχετίζονται με τους προβλεπόμενους σκοπούς χρήσης.

Η Εταιρεία διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται για τους ανωτέρω σκοπούς για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ισχύ σύμβαση του υποκειμένου της επεξεργασίας με την Εταιρεία ή για την ολοκλήρωση του σκοπού επεξεργασίας των δεδομένων του υποκειμένου. Το ελάχιστο χρονικό διάστημα που τηρούμε τα απολύτως αναγκαία δεδομένα σας είναι για την εξυπηρέτηση της εγγύησης των προϊόντων μας και για την τήρηση αρχείου που απαιτείται για την βέλτιστη εξυπηρέτησή σας. Εφόσον η τήρηση των δεδομένων στηρίζεται στην συγκατάθεσή σας, δεν θα τηρούμε δεδομένα πέραν της ανάκλησής αυτής. Τα δεδομένα των πελατών δύναται να αποθηκεύονται και μετά τη λήξη της συνεργασίας με την εταιρεία αποκλειστικά για λόγους κοινωνικοασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει λόγος να διατηρήσουμε τα δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως στην περίπτωση νομικών ζητημάτων, δικαστικής διαμάχης ή άλλης αιτίας θα σας ενημερώσουμε ειδικώς.

2. Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους

Η Εταιρεία επιτρέπει την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας μόνο σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα και αξιόπιστους συνεργάτες μας, προκειμένου να είναι δυνατή η ολοκλήρωση του σκοπού της συλλογής και επεξεργασίας τους, ως αυτή σας γνωστοποιείται.

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα στοιχεία σας εντός και εκτός Ε.Ε. με σκοπό την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών μας. Σε όλες τις περιπτώσεις θα τηρούμε όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις μας σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων και θα σας ενημερώνουμε ειδικώς.

3.Χρήση δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς

Θα σας ζητήσουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας προκειμένου η Εταιρεία να χρησιμοποιήσει, τα στοιχεία σας για το σκοπό της αποστολής διαφηµιστικού υλικού για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ειδικότερα διαφηµιστικά µηνύματα με οποιοδήποτε μέσο (ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο, SMS κτλ.) για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

4. Ηχογράφηση συνομιλιών

Για λόγους διαχείρισης αιτημάτων σας με σκοπό την εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης, ο διάλογος με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Εταιρεία καταγράφεται και διατηρείται από την Εταιρεία για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

5. Οι υπηρεσίες της Εταιρείας δεν απευθύνονται σε ανηλίκους

Η πολιτική της Εταιρείας είναι να συμμορφώνεται με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία όταν απαιτείται άδεια γονέα ή κηδεμόνα πριν από τη συλλογή, τη χρήση ή τη γνωστοποίηση στοιχείων ανηλίκων.

Η Εταιρεία συνιστά στους γονείς να επιβλέπουν την δραστηριότητα των παιδιών τους στο διαδίκτυο και να αναφέρουν στην Εταιρεία οποιοδήποτε τυχόν γεγονός δραστηριότητας των παιδιών που μπορεί να συνιστά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων τους από την εταιρεία μας.

6. Χρήση των cookies

Οι τοποθεσίες μας χρησιμοποιούν cookies για να σας επιτρέπουν την είσοδο στις υπηρεσίες μας. Ένας από τους βασικούς σκοπούς των cookies είναι να αποθηκεύουν τις προτιμήσεις σας, καθώς και άλλες πληροφορίες, στον υπολογιστή σας προκειμένου να εξοικονομείτε χρόνο, δεδομένου ότι δεν θα χρειάζεται να εισάγετε τις ίδιες πληροφορίες κάθε φορά, καθώς και να εμφανίζετε το προσαρμοσμένο περιεχόμενό σας και διαφημίσεις που σας ενδιαφέρουν κατά τις μεταγενέστερες επισκέψεις σας σε αυτές τις τοποθεσίες.

Έχετε τη δυνατότητα να δεχθείτε ή να απορρίψετε cookies. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης δέχονται αυτόματα τα cookies, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε για να απορρίπτετε τα cookies, εάν το επιθυμείτε. Αν επιλέξετε να απορρίψετε τα cookies, ίσως να μην έχετε τη δυνατότητα να συνδεθείτε ή να χρησιμοποιήσετε τα άλλα διαδραστικά χαρακτηριστικά των τοποθεσιών του site μας και των υπηρεσιών που εξαρτώνται από cookies.

Η εταιρεία μας ενδέχεται να χρησιμοποιείGoogle Analytics. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική απορρήτου της Google, παρακαλούμε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα https://policies.google.com/privacy.

7.Σύνδεση με άλλους διαδικτυακούς τόπους

Αυτός ο διαδικτυακός τόπος μπορεί να συνδέεται με άλλους διαδικτυακούς τόπους που είναι πέρα από τον έλεγχό μας, καθώς και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που είναι πέρα από τον έλεγχό μας μπορούν να συνδέονται σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο. Παρόλο που προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ο διαδικτυακός μας τόπος συνδέεται μόνο με διαδικτυακούς τόπους που μοιράζονται τα ίδια κριτήρια για το απόρρητο και την ασφάλεια, δεν ευθυνόμαστε για την προστασία και το απόρρητο τυχόν στοιχείων που παρέχετε σε άλλες ιστοσελίδες από τη στιγμή που θα εγκαταλείψετε τον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας μας. Η Εταιρεία συνιστά να είστε προσεκτικοί και να εξετάζετε την ισχύουσα δήλωση περί απορρήτου στους εν λόγω διαδικτυακούς τόπους.

8.Τα Δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την Επιτροπή απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα ενημέρωσης & πρόσβασης: Έχετε δικαίωμα να ενημερωθείτε και να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και τον φάκελο σας και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.

Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση, τροποποίηση, συμπλήρωση και επικαιροποίηση των δεδομένων σας.

Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν: (α) αμφισβητείται η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) η επεξεργασία είναι παράνομη και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων, (γ) τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία: Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης προφίλ.

Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε, καθώς και να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το εν λόγω δικαίωμα ισχύει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση της εγγραφής σας ως μέλους.

Δικαίωμα στη ανάκλησης της συγκατάθεσης: Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, στο μέτρο που ελήφθη για τις σκοπούμενες επεξεργασίες, ανά πάσα στιγμή.

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ: Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eshop@facadoro.com

9.Διαχείριση και Προστασία

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη των υπηρεσιών της Εταιρεία υπόκειται στους όρους της παρούσας πολιτικής και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί τους όρους της παρούσας πολιτικής προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των χρηστών των προϊόντων ή υπηρεσιών της.

10. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

Η Επιτροπή έχει λάβει και εφαρμόζει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.